Pojedine forumske sekcije su sakrivene od pogleda gostiju, pogledaj ih odmah, jednostavnim klikom na registraciju...      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > > > Registracija   

Autor Tema: Šta imate danas za ručak?  (Posjeta: 1107 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #20 : Nedjelja 16.09.12 ; 22:26 »
Još uvijek svi na dijeti...

Danas je bio drug unuk. Ja napravio fiiiinu juhu od goveđeg repa a drugarica ćerka to dopunila sa amaranthom i hokaido tikvicom, koja zmiksana u fiiiinu guuuustu juhu. I opet, da prostiš ja pravio sataraš (šta ćeš, to je fino ljetno jelo). Desert svježe smokve sa drveta iz vrta.

Usput i sušim smokve:


Ispaljotka.net

Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #20 : Nedjelja 16.09.12 ; 22:26 »

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #21 : Ponedjeljak 17.09.12 ; 22:18 »
Danas je bila pašta šuta na pomidori. Ukusno, brzo, fino i jeftino!:top:


Offline The Boss

  • Administrator
  • ********
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 7 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #22 : Ponedjeljak 17.09.12 ; 22:40 »
musaka i 0.5L žuje

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #23 : Utorak 18.09.12 ; 22:41 »
A ja i danas bio poli Palentara. Nije mi se dalo sjeckati špek, pa sam umjesto špek fileka napravio samo "obične" tripice. Na malo maslinova ulja "zamirisao" četiri češnja češnjaka, žličicu "četvrt ljute" paprike i na kraju začinio sjeckanim peršinom iz mog vrta, koji se za veliko čudo, nakon ovih kiša fenomenalno oporavio.

...i dva deci frankovke!

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #24 : Srijeda 19.09.12 ; 22:19 »
Opet Ispaljotka na dijeti! :facepalm:
Danas sam pripremao svježe zamrznuto sirovo povrće. "Carski mix" iz Bille.
Na malo maslinova ulja sam zdinstao podosta sitno rezanog poriluka (4 minute) tome sam dodao 4 češnja češnjaka (tek toliko da zamiriši). Na to sam dodao ovaj carski mix, kojeg sam predhodno blanširao 5 minuta. Sve skupa sam dinstao još 5 minuta, skinuo sa vatre i tome dodao sitno sjeckani peršin. Uz ovo sam, sam sebi, poslužio lagano tostiran kukuruzni kruh premazan kokošijom mašću. Iiiii... sve to zalio sa dva deci frankovke. Desert: svježe smokve direktno sa stabla (još ih ima), a nakon toga ide didžestiv: moja vlastita travarica. :top:



Jedina zamjerka ovom carskom mixu je to što u njemu ima ima i mrkve i karfioma i brokule. Pa je mrkva bila al dente a karfiol i brokula raskuhani. Ali okus je bio fenomenalan.  :palac:

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #25 : Četvrtak 20.09.12 ; 22:05 »
Grah (iz konzerve) i kranjske kobasice (iz Petrinje). Ovi Kranjci bi kranjske samo za sebe. Moj prijatelj Lala bi rekao: "Ih ta nemojte kasti!"

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #26 : Petak 21.09.12 ; 21:32 »
Ovdje opet svi na dijeti. Da prostiš!

Danas: Hoba na salatu. Kukuruzni kruh sa sjemenkama, lagano tostiran i premazan kokokošijom mašću (mljac, mljac). Dva dec frankovke. Desert: Svježe smokve. Didžestiv: moja travarica (GGT, današnji nalaz: 78 od mogućih 55. Malo "high", ali nije loše)

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #27 : Nedjelja 23.09.12 ; 21:10 »
Svi na dijeti! Ja bormeš nisam.
Papazjanija:Makaroni, kojima istjče rok trajanja. Brokule na izdisaju. Nekoliko ćevapa, koji još nisu "zamirisali". Sir od zadnje pice, ono malo "plavoga" sam odrezao. Poriluku sam skinuo žute listove, a one središnje zelene oprao i na sitno isjeckao. Kapari, iz Turske, da prostiš. Svježi peršin iz mog vrta. Malo soli, da ne boli i malo ulja da ne žulja.

Drugim riječima čiščenje fridža. Ukusno preko očekivanja. Da ne kažem fe-o-men-alno!!!




Uz to dva dec frankovke!

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #28 : Ponedjeljak 24.09.12 ; 22:28 »
Daklem danas sam pokušao napraviti "Gratinirani patlidžan", po receptu Tamare Novaković (bite-my-cake) objavljen u zadnjem V magazinu. Kažem pokušao, jer stvar nije uspjela. Pogledaj dolje na slici: to je čorba a ne gratinada.
Mislim da je problem u receptu (naravno da neću kriviti sebe za neuspjeh). Naime u receptu piše, između ostalog u sastojcima i : 200 ml vrhnja za kuhanje. Pa to je, ljudi moji dva deci! Ja sam stavio nešto manje i evo šta je ispalo.

Mislim da je tu u količini jedna nula previše. Ukus je, međutim bio izvrstan. Umjesto gratinade bila čorba. I to je to!

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #29 : Utorak 25.09.12 ; 22:54 »
Palentarove tripice, koje sam ja osobno i lično popravio. A za piće je frankovka, ima je još malo, a onda prelazim na kratošiju. Fino i jeftino. Desert, kao i obično: smokve. Još ih ima.

Offline Barba Branko

  • Level 1
  • *
  • Aktivnost:0%
  • [-] Reputacija: 0 [+]
Odg: Šta imate danas za ručak?
« Odgovori #30 : Srijeda 26.09.12 ; 22:59 »
Danas sam ponovo, nakon nekog vremena ručao u Istarskoj konobi u Bujićima (3 km istočno od Poreča). I ponovo i ponovo bio oduševljen njihovim antré-om.
Žao mi je da nisam poneo fotoaparat da vam i vizualno dočaram ovu vrhunsku deliciju. Uskoro ću ponovo u Bujiće i ponesti ću sa sobom fotoaparat.

 

Statistika

  • stats Ukupno Članova: 44
  • stats Ukupno Postova: 6.943
  • stats Ukupno Tema: 438
  • stats Ukupno Kategorija: 7
  • stats Ukupno Foruma: 60
  • stats Najviše online: 73

Stranica je generirana za 0.108 sekundi uz 30 upita.